01 desember, 2015

Hei hå, no er det Desember igjen!

Like visst som Desember kjem kvart år, så prøver eg å holde på min lille julekalendertradisjon. Desember er for meg blogge-måneden. Då bruker eg denne lille, anonyme bloggen til å notere ned kva dagen har bragt, av glede og sorg, og ellers andre ting som opptek meg. Eg har absolutt ingen plan eller ønske om å være ein "superblogger", for det er vel egentlig mest for min egen del eg gjer det.Men om det skulle dukke opp en leser eller to, så setter eg sjølvsagt pris på en liten hilsen eller et lite spor...

Den første desemberdagen i år kom egentlig litt "bust" på meg. Det siste halve året har Røverhuset gjennomgått en ekstrem makeover, og vi er ikkje heilt i havn. Likevel så hadde eg jo planer om å få huset juleklart allerede på søndag. Men den planen er lagt bort. Så i år blir det julehus når det blir det.

Så istedenfor å irritere meg over at eg ikkje er klar, så har eg laga min egen lille julekalender. Den går ut på å gjør klart et rom kvar dag. Då bør eg være ferdig før helga, og resten av Desember kan berre være  kos og meir kos.
Men siden det då er forventa (av meg sjølv) at noe skulle gjøres i dag, så kan eg meddele at eg har montert den siste karusellen i kjøkkenet i dag! Klapp på skuldra for den. Då blir det å fylle inn i den i morra.

Eg er veldig glad i tradisjoner. Spesielt rundt jul syns eg det er viktig. Det er jo derfor eg fortsatt skriv på denne bloggen... Men i dag fekk eg gleden av å være med i ei veldig god venninne sin juletradisjon. I mange år har ho samla sine venninner 1.desember, for å gjennomføre en blindtest av julebrus. Så no veit eg kva slags julebrus eg liker best! Og det merkverdige er at den som eg i alle år har meint var den aller beste, var faktisk den som eg rangerte som den dårligste!
I tilfelle du lurer på kva slags julebrus som kom på 1.plass, så kan eg fortelle deg at det var Ringes sin røde julebrus. Fleirtallet av testpersonane hadde den som nr 1.

Her er mi liste:

1.Ringnes Julebrus, brun.
2.Grans Julebrus
3. Hansa Julebrus
4.Oscar Sylte's julebrus
5.Ringnes Julebrus, rød
6.Lerum Julebrus

Og eg som alltid har meint at Lerum sin var den einaste gode julebrusen... Jaja, så feil kan man ta. No blei brusen testa heilt uten at noen visste noe, så då må vi stole på den...

No er eg full i magen av julebrus og julekaker, så derfor blir det legging på Røvermamma'n.
Nattinatt.


Ingen kommentarer: