08 desember, 2013

Fra konsert til kulturellt innslag

Ok. Innlegget i går blei avslutta ganske brått. Slik er det når teknologien svikter.
Så gårsdagens begivenheter var kort oppsumert slik. Lett kaos!

I går var det den første konsertdagen. Då var det den norske sjømannskirka som skulle få gleden av vårt besøk. Tidligere i uka fikk Thorsten en mail fra Vidar, sjømannspresten i Hamburg, om at de hadde endret litt på planene og at det derfor ikkje blei en annonsert konsert, men en privat konsert for ca 60 nordmenn som skulle være på besøk i kirka den dagen. Det var jo helt greit for oss. Då var vi jo sikra bra med publikum. Men i gårmorres kom det en ny mail. Vi skulle ikkje ha konsert, men være "kulturellt innslag" på julebordet til "Den Norske Kolonien". Då ville dei ha et par sanger før mat og noen sanger innimellom. Det varjo ikkje det vi hadde tenkt. Hadde vi visst det hadde vi kanskje funnet en annen plass å holde konsert. Men så troppa vi opp då. I den Norske Sjømannskirka i Hamburg. Der blei vi møtt av en utrolig hjertevarme og lukta av pinnekjøtt (den kunne vi kjenne ute i gata lenge før vi såg kirka). Når vi hadde kledd av oss det våte yttetøyet, så fikk vi oss et glass musserende kvitvin. Og den var IKKJE alkoholfri! Er det julebord, så er det julebord...etter litt pratrundtbordet kom det fram at sjømannspresten egentlig ikkje hadde noe som helst med arrangementet å gjøre anna enn at dei hadde leigd ut kirka til den norske kolonien. Alle spørsmål måttte derfor vente til arrangementskomiteen kom. Og når dei endelig kom så ville dei bare ha TO sanger! En før mat og en etter... Vi fikk forhandla oss til litt fleire... Så det blei en rimelig annerledes kveld enn eg hadde tenkt og i et lite øyeblikk takka eg for at ikkje mamma, pappa og bestemor hadde komt heile veien til Hamburg for så å ikkje få være med på konsert likevel...
Men men... Vi fekk god, norsk julemiddag og det bar fri bar! Eg må sei det var litt spesielt å være i ei kirke og se atpresten bar inn kasse på kasse med øl og vin. Men det var den mest naturlige ting i verden. Og hadde ikkje det vore for at eg skulle synge så hadde eg hatt muligheten til å bli riktig fin på vin i sjømannskirka ;-)

Etter "konserten" tok vi metroen for å hente Hugo, og så var det tilbake til Kaltenkirchen. Slitne og glade og enda meir klar for å få til en veldig fin konsert i kirka.

Den oppdateringen kommer seinere, for no skal eg på tysk gudsteneste og synge eit par sanger...

Ingen kommentarer: