12 desember, 2006

Back again


No er det bloggetid igjen. Ungane er lagt og freden har senka seg. Huset ser bomba ut, og lufta har gått ut av meg. God start på juleforberedelsane...ikkje sant? Håper at en rolig dag i dag skal hjelpe på sånn at eg kan få laga litt kaker og kos med ungane.
men om det ikkje blir den store julebaksten, så går det jo alltids an å fylle kakeboksane med chips og sjokolade... Eg er egentlig ikkje så veldig glad i julekaker, eg......... men julegodt derimot..... Ungane forventer litt baking då, så eg får vel berre brette opp armane og sette i gang i morra.
I morra er det Marthea sin store dag. Dagen ho har venta på siden ho begynte i barnehagen. Ho skal være Lucia i morra. Ho skal gå fremst i toget med lyskrans på hodet. Tradisjonen i barnehagen er at den eldste jenta i barnehagen får være Lucia. Så slepp dei loddtrekning og triste småjenter. Etter Luciafeiringa i barnehagen skal femåringane gå Luciatog på sjukehuset. Ho gleder seg veldig og det var litt vanskelig å sovne i kveld. Litt kribling var det nok i magen.
Den store utfordringa i morra er vel å klare å komme seg opp og ut av huset med fire røverbarn FØR kl 07.45!!!! Godt Trond har tatt ut litt avspasering slik at han kan være med å se på jenta si når ho skal ha den nye lucia-kjolen på seg.
Etter Luciafeiringa så skal Adrian til tannlegen. DET kan bli spennande... eg seier ikkje meir...
Skal vel egentlig ikkje snakke så høgt om det, for eg er ikkje så høg i hatten sjølv. Skal i stolen på torsdag og, JA, eg gruer meg veldig! Skal ikkje røpe kor lenge det er siden sist, men det er alt for lenge... Så om det ikkje kjem julepresang fra meg i år, så veit dåkke korfor.
I dag har eg og bestemor vore på julefest i klassen til Adrian. Det var veldig koselig. Elevane er kjempeflinke og modige. Dei spelte julespel, sang og nåkken spelte piano og en spelte fiolin. Eg var kjempespent på å sjå koss Adrian oppførte seg i dag, siden eg får så masse "klager" fra lærerane, men hvis ikkje han er verre enn det han var i dag, så fatter eg ikkje ka dei klager etter. Han var vel en av dei som var roligst og som fulgte best med i dag. Skikkelig flink var han!
Han har øvd seg masse på et dikt som han skulle være med å framføre, og det gjekk kjempefint. Han kunne det utenat og var veldig flink. Det er nåkke som varmer i et modershjerte.
No begynner Grey's Anatomi, så då må eg snart avslutte.
Skal berre ha med et nydelig dikt:
Perlen
Jeg bar deg under hjertet, og skjermet deg for alt,
som kunne kaste skygge, og virke falskt og galt.
Du lå så trygt der inne, i fryd og hellighet,
jeg skulle gjerne gått slik i tid og evighet.
Men du var full av livslyst, og tittet modig opp
mot verdens grelle dagslys, du lille rosenknopp.
Da sendte jeg en hilsen, en stille takk til Han
som laget deg så velskapt, og ga deg god forstand.
Du fant deg snart til rette ved mammas varme bryst,
og suget næring i deg med freidighet og lyst.
Du kavet lett med hånden, og klappet så på meg
som om du ville slå fast at ”henne eier jeg”!
Man sier det er strevsomt å ha en liten en
og selvsagt kan jeg føle meg trett og sliten, men;
hver gang jeg ser deg smile, tilfreds og lykkelig,
jeg vet at du er den som har aller mest å gi.
Et dunet lite hode, en kropp så bløt og fin,
det har den lille perlen som jeg får kalle min.
Må alle gode feer og makter stå deg bi.
Så sinnet ditt kan fylles med sol og poesi.
Skjønt du må også lære, at alvor det må til,
hvis du skal gjennom livet, og få det som jeg vil.
Men ennå kan vi leke, og dele stort og smått,
og kose med hverandre, og bare ha det godt.

Og dette er Perla mi...

NO skal eg sjå tv...

Ingen kommentarer: